Betrouwbaar vervoer op Texel en door heel Nederland
Reserveren
Bel Taxi Attent Texel0222 320020

Texel

Texel heeft een veelzijdig landschap dat mooi is in alle seizoenen, schilderachtige dorpjes met gezellige cafés en restaurants, natuur, frisse lucht, ruimte en vele ontspanningsmogelijkheden. De medewerkers van Taxi Attent laten u met plezier de mooiste plekjes zien.

Veerhaven (’t Horntje)


Nabij Den Hoorn ligt ’t Horntje, de plaats waar sinds 1962 de veerboten van TESO ( Texelse Eigen Stoomboot Onderneming) aanleggen. In dit buurtschap zijn twee nationale wetenschappelijke instituten gevestigd.

TIP: Natuurgebied De Hors

Den Hoorn


Het zuidelijkste dorp (940 inwoners) van Texel ligt aan de rand van een uitgestrekt duingebied. Het karakteristieke witte kerkje is misschien wel het meest gefotografeerde kerkje van Nederland. Het nabij gelegen strand (2,5 km) nodigt uit tot een heerlijke wandeling.

TIP: Landgoed De Bonte Belevenis

Den Burg


Den Burg is de centrumplaats waar het gemeentebestuur en allerlei belangrijke instellingen zetelen. Er is een uitgebreid winkelbestand en elke maandagochtend is er een gezellige markt in het centrum. In het dorp wonen 6895 inwoners.

TIP: De Oudheidskamer

De Waal


De Waal is het kleinste dorp ( 435 inwoners) van het eiland. Dit is van oorsprong een agrarisch dorp; de vele stolpboerderijen zijn nu in gebruik als woonboerderij. Het cultuurhistorisch museum in De Waal is een bezoek zeker waard.

TIP: Wagenmuseum.

Oudeschild


De havenplaats Oudeschild ligt aan de waddenzeezijde van Texel. In en rond het dorp ( 1425 inwoners) zijn elementen uit de VOC-tijd bewaard gebleven. Meevaren op een garnalenkotter of zeehonden kijken op de Waddenzee is mogelijk.

TIP: Maritiem Museum “Kaap Skil”

De Koog


Badplaats De Koog ( 1295 inwoners) is door slechts 2 duinenrijen gescheiden van de Noordzee en is daardoor ideaal voor vele vakantiegangers. U kunt hier heerlijk winkelen en daarna uitrusten op één van de vele gezellige terrassen.

TIP: Subtropisch zwemparadijs Calluna

Ecomare ( de koog)


Ecomare is het centrum voor wadden en Noordzee en ligt direct ten zuiden van De Koog. In Ecomare kunt u van heel dichtbij genieten van zeehonden en bruinvissen. Ecomare bevindt zich vlakbij Paal17, waar zomers verschillende evenementen plaats vinden.

TIP: Het Texelse dennenbos

Oosterend


Oosterend (1330 inwoners) is een pittoresk dorpje met kleine straatjes met mooie historische, zorgvuldig gerestaureerde huisjes. Verken het dorp dan ook wandelend of per fiets In het midden van het dorp staat de oudste kerk van Texel.

TIP: Wijnhuis Oosterend.

Vliegveld Texel (Eierland)

 In de polder Eierland vindt u het vliegveld Texel. Op de luchthaven kunt u een rondvlucht maken of een parachutesprong. U kunt ook een bezoek brengen aan  het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum. Hier vindt u onder meer informatie over de opstand der Georgiërs in de laatste maanden van de 2de wereldoorlog.

TIP: Natuurgebied De Slufter

De Cocksdorp


Het jongste dorp (1225 inwoners) in het noorden van het eiland is De Cocksdorp. Het dorp ligt aan de Roggesloot, een oude kreek. Dit is een aantrekkelijk gebied voor allerlei soorten vogels. In het noordelijkste puntje van het eiland vind u de vuurtoren.

TIP: De Vuurtoren

Kijk hier voor meer informatie over Texel